Έρχεται το χάπι … για την πρόωρη εκσπερμάτωση !

MODELΕνα χάπι που θα μπλοκάρεί τη δράση της λεγόμενης «ορμόνης του έρωτα» μπορεί να δώσει λύση σε όσους “ανάβουν” και τελειώνουν γρήγορα.
Τα νέα για όσους έχουν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτωσης φαίνεται πως είναι καλά, αφού Αγγλοι γιατροί ανακοίνωσαν πως το φάρμακο που πιστεύουν ότι θα την καταπολεμήσει θα μπει από τον Οκτώβριο στο στάδιο των κλινικών δοκιμών.

Η θεραπεία στοχεύει στο να μπλοκάρει την οξυτοκίνη, την ορμόνη που αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση και προκαλεί την εκσπερμάτωση, από το να εισχωρήσει στα κύτταρα του σώματος. Αν καταφέρουν να βάλουν… φρένο σε αυτήν την ορμόνη, τότε πιστεύουν ότι θα κόψουν και την ταχύτητα της εκσπερμάτωσης.

Ενώ λοιπόν υπάρχουν άνδρες που χρειάζονται βοηθήματα για να “ανέβουν”, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι άνδρες χρειάζονται κάτι για να “πέσουν” κάπως, αφού με την πρόωρη εκσπερμάτωση η σεξουαλική επαφή διαρκεί μόνο λίγα λεπτά ή ακόμη και δευτερόλεπτα. Μάλιστα αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει χαμηλή αυτοεκτίμηση και προβλήματα στις σχέσεις τους.

Σε κάποιους άνδρες η πρόωρη εκσπερμάτωση παρουσιάζεται αμέσως μετά την ενηλικίωση, αλλά μπορεί επίσης να προκληθεί από ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η πολλαπλή σκλήρυνση, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο προστάτης, ακόμα και από τον θυρεοειδή αδένα.

Μέχρι στιγμής όσοι ταλαιπωρούνται από αυτό το πρόβλημα, βρίσκουν τη λύση σε θεραπείες ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και στη χρήση κάποιων προϊόντων, όπως είναι οι επιβραδυντικές κρέμες.

Επίσης, ένας τύπος αντικαταθλιπτικού, η σεροτονίνη, έχει διαπιστωθεί ότι λειτουργεί σε μερικούς άνδρες, καθώς μειώνει τη σεξουαλική διέγερση, αλλά μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, όπως ναυτία, κεφαλαλγία, αϋπνία, και ζαλάδα.

Μία συγκεκριμένη σεροτονίνη, η δαποξετίνη έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης, αλλά δεν είναι κατάλληλη για όσους έχουν προβλήματα στην καρδιά, στα νεφρά και στο συκώτι.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το νέο χάπι, που κατασκευάζεται από την Ixchelsis, μπορεί να έχει λιγότερες παρενέργειες και έχουν την ελπίδα ότι θα είναι αρκετά αποτελεσματικό, αφού μελέτες που έγιναν σε πειραματόζωα, στο πανεπιστήμιο Versailles-Saint Quentin στη Γαλλία και που δημοσιεύτηκαν στη βρετανική επιθεώρηση φαρμακολογίας, έδειξαν ότι οι ουσίες που μπλοκάρουν την οξυτοκίνη καθυστερούν την εκσπερμάτωση.

Το νέο χάπι θα δοκιμαστεί σε 90 άνδρες, ηλικίας 18 έως 60 ετών, επί ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παίρνουν διαφορετικές δόσεις επτά ώρες πριν από τη σεξουαλική επαφή.69magazine

Μοιράσου το :

Δείτε επίσης