Το savoir vivre της … μπύρας !!

Μία παγωμένη μπύρα είναι το όνειρο του άντρα ποδοσφαιρόφιλου, ο δωδέκατος παίκτης στο γήπεδο που χωρίς αυτόν δεν υπάρχει παιχνίδι. Και επειδή η σχέση του φιλάθλου με τη μπύρα του είναι μια μόνιμη σχέση πάθους, πρέπει να αναγνωρίσουμε την ιερότητα, την οποία οφείλουμε όλοι την απολαμβάνουμε να τη διαφυλάξουμε. Σήμερα, λοιπόν, θα δώσουμε τις απαραίτητες οδηγίες προς όλους τους ναυτιλλόμενους φαν του αθλήματος με σκοπό να συντάξουμε ένα ποδοσφαιρικό σαβουάρ βιβρ (κάτι σαν και αυτό του Ζαμπούνη, αλλά χωρίς την επιτήδευση και την ξιπασιά του κανονικού) για το πώς πρέπει να καταναλώνετε μία μπύρα…

1.Η μπύρα στο coffee table του σαλονιού πρέπει να είναι πάντα παγωμένη. Η θερμοκρασία δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τους τέσσερις βαθμούς Κελσίου και το σωστό μπουκάλι μπύρας οφείλει να «ιδρώνει» όταν βγει έξω από το ψυγείο.

2. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ σουβέρ με τη μπύρα, γιατί είναι, τουλάχιστον, αστείο να αναγκάσετε τους κολλητούς σας να στοχεύουν το σουβέρ αφού έχουν σηκώσει τις μπύρες στον αέρα για να πανηγυρίσουν για το γκολ της ομάδας τους. Η γκρίνια της συντρόφου σας είναι αναπόφευκτη και θα εκδηλωθεί με κρεβατομουρμούρα.

3. Δεν σπάτε ποτέ μπουκάλια μπύρας όσο εκνευρισμένοι και να είστε με το διαιτητή γιατί ως γνωστόν δεν πετάμε ποτέ αλκοόλ, αλλά και μία τέτοια πράξη είναι τόσο ανίερη όσο και η προδοσία της ομάδας σας.

4. Φροντίζετε πάντα να έχετε μία κανάτα με μπύρα για κάθε άντρα της παρέας γιατί πάντα πιστεύατε πως η κοιλιά είναι αρχοντιά και γιατί οτιδήποτε λιγότερο από κανάτα κρίνεται ως κακή ποδοσφαιρική φιλοξενία και θα θέλατε να σας κολλήσει η «ρετσινιά» αυτή.

5. Διαλέγετε τα σωστά συνοδευτικά (τα λουκάνικα είναι μονόδρομος και λειτουργούν και ως αντικείμενο ειρωνείας για να χλευάσετε τους χαμένους του αγώνα) για να αναδείξετε την μπύρα. Ποτέ το αντίθετο.

6. Δεν επιτρέπετε την κατανάλωση άλλου αλκοολούχου κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Όπως η θεία κοινωνία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τζιν, έτσι και το κρασί δεν ταιριάζει στα μεγάλα ντέρμπι.

Μόνο έτσι μπορείτε να απολαύσετε μία πραγματική ποδοσφαιρική εμπειρία.onsports.gr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.