Οι 10 συνηθέστεροι λόγοι που οι άνδρες και οι γυναίκες κάνουν σεξ !

mini-fgΜπορεί στο ζωικό βασίλειο η σεξουαλική επαφή να γίνεται για λόγους αναπαραγωγής, ωστόσο η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη και ενδιαφέρουσα.

Ίσως δεν έχετε ποτέ αναλογιστεί τα κίνητρα που σας ωθούν στη σεξουαλική συνεύρεση όμως δύο Αμερικανοί επιστήμονες είχαν την περιέργεια να μάθουν όλους τους πιθανούς λόγους και διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα είναι πάνω από 200!

Οι δύο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν πραγματοποίησαν μια σειρά από μελέτες προκειμένου να εξερευνήσουν όλα τα πιθανά κίνητρα πίσω από τη σεξουαλική επαφή. Στην πρώτη μελέτη, ζήτησαν από 444 άντρες και γυναίκες ηλικίας 17-52 ετών να παραθέσουν όλους τους πιθανούς λόγους που οι ίδιοι ή άτομα που γνωρίζουν έχουν κάνει σεξ στο παρελθόν.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν όλες τις απαντήσεις, ομαδοποίησαν όσες ήταν ίδιες και κατέληξαν σε μια λίστα με 237 διαφορετικούς λόγους! Καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, ότι η τεκνοποίηση και η απόλαυση είναι οι δύο προφανείς απαντήσεις, όμως δεν καλύπτουν όλο το φάσμα των ανθρώπινων επιθυμιών.

Στη δεύτερη μελέτη, 1.549 φοιτητές κολλεγίου πήραν στα χέρια τους τη λίστα με τους 237 λόγους και τους ζητήθηκε να «ταιριάξουν» κάθε σεξουαλική επαφή που είχαν στο παρελθόν με κάποιον από αυτούς. Οι απαντήσεις τους οδήγησαν στην κατάρτιση μιας λίστας με τους 10 «δημοφιλέστερους» λόγους που κάνουν σεξ άντρες και γυναίκες.

Οι 10 συνηθέστεροι λόγοι που οι γυναίκες κάνουν σεξ:

1: Ένιωσα έλξη για το άτομο

2: Ήθελα την σωματική απόλαυση

3: Επειδή είναι ωραίο

4: Ήθελα να δείξω την αφοσίωση μου στο σύντροφο μου

5: Ήθελα να δείξω την αγάπη μου στο σύντροφο μου

6: Ήμουν σεξουαλικά καταπιεσμένη και ήθελα να «απελευθερωθώ»

7: Είχα ορμές

8: Επειδή είναι διασκεδαστικό

9: Συνειδητοποίησα πως είμαι ερωτευμένη

10: Παρασύρθηκα από την ένταση της στιγμής

Οι 10 συνηθέστεροι λόγοι που οι άνδρες κάνουν σεξ

1: Μου άρεσε η γυναίκα

2: Επειδή είναι ωραίο

3: Ήθελα την σωματική ικανοποίηση

4: Επειδή είναι διασκεδαστικό

5: Ήθελα να δείξω την αφοσίωση μου

6: Ήμουν σεξουαλικά καταπιεσμένος και ήθελα να «απελευθερωθώ»

7: Είχα ορμές

8: Ήθελα να δείξω την αγάπη μου στη σύντροφο μου

9: Ήθελα οργασμό

10: Ήθελα να ικανοποιήσω την σύντροφο μου

Αν και οι διαφορές που παρατηρήθηκαν ανάμεσα στα δύο φύλα ήταν μικρές, αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες έβαλαν πιο ψηλά στη λίστα λόγους που σχετίζονταν με τα συναισθήματα και την τρυφερότητα.